Politika o kolačićima

ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačić je mala datoteka koja putem preglednika pohranjuje postavke o korisnikovoj navigaciji na našoj web stranici. Gotovo sve profesionalne web stranice koriste kolačiće. Web stranice pohranjuju kolačiće na korisničkim uređajima koji pristupaju Internetu radi identificiranja pojedinačnih uređaja i postavki pomoću kojih su im korisnici pristupili. Kolačići omogućuju web stranicama da prepoznaju je li korisnik već posjetio tu web stranicu, a s naprednim aplikacijama mogu prilagoditi pojedinačne postavke web stranica u skladu s tim i poboljšati korisničko iskustvo. Njihova pohrana pod punom je kontrolom preglednika koji koristi korisnik; preglednik može ograničiti ili onemogućiti pohranu kolačića.

ZAŠTO SU POTREBNI KOLAČIĆI?

Kolačići su vrlo važni kako bi nam olakšali korištenje internetskih usluga, nadzirali upotrebu naše web stranice i kako bismo poboljšali vašu uslugu.

Interakcija web korisnika i web stranice brža je i lakša uz pomoć kolačića. S kolačićima web stranica pamti iskustva i preferencije pojedinca, poput postavki jezika, pomaže vam da nastavite tamo gdje ste stali i čini pregledavanje web stranice učinkovitijim i ugodnijim. Postoji nekoliko razloga za upotrebu kolačića. Koriste se za pohranu podataka o statusu pojedine web stranice (detalji o prilagodbi pojedinih web stranica), pomažu u implementaciji internetskih usluga (npr. Internetske trgovine) i pomažu u prikupljanju statistike o korisnicima i posjetama web stranici, navikama korisnika itd. Korištenjem kolačića možemo stoga procijeniti učinkovitost dizajna naše web stranice.

UPRAVLJANJE I BRISANJE KOLAČIĆA

Ako želite promijeniti način na koji se kolačići koriste u vašem pregledniku, uključujući blokiranje ili brisanje, to možete učiniti promjenom postavki preglednika. Imajte na umu da ograničavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost web stranice. Mnoge interaktivne funkcije koje nude web stranice ovise o kolačićima, a onemogućavanje ili blokiranje kolačića može spriječiti rad ovih usluga ili smanjiti njihovu funkcionalnost.

Za upravljanje kolačićima većina preglednika omogućuje vam prihvaćanje ili odbijanje svih kolačića, prihvaćanje samo određenih vrsta kolačića ili upozorenje kada web stranica želi spremiti kolačić. Također možete lako izbrisati kolačiće pohranjene u vašem pregledniku. Ako promijenite ili izbrišete datoteku kolačića preglednika ili promijenite ili ažurirate preglednik ili uređaj, možda ćete trebati onemogućiti kolačiće. Postupak upravljanja i brisanja kolačića razlikuje se od preglednika do preglednika. Ako trebate pomoć, možete potražiti pomoć koju pruža vaš preglednik.

VRSTE KOLAČIĆA KOJE KORISTIMO NA OVOJ STRANICI

Analitički kolačići treće strane

Analitika treće strane koristi se za praćenje i mjerenje korištenja ove web stranice kako bismo mogli nastaviti proizvoditi zanimljiv sadržaj. Ovi kolačići mogu pratiti stvari poput vremena koje provodite na web stranici ili stranicama koje posjećujete, što nam pomaže razumjeti kako možemo poboljšati web stranicu za vas.

Na ovom mjestu također koristimo gumbe i / ili dodatke za društvene medije koji vam omogućuju povezivanje sa vašom društvenom mrežom na razne načine. Da bi to funkcioniralo, web stranice društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama i YouTubea putem naše će web stranice postaviti kolačiće koji se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovoj web lokaciji ili pridonijeti podacima koje posjeduju u različite svrhe navedene u njihovim pravilima o privatnosti.

Kolačići koje koristimo na našoj web stranici ne prikupljaju osobne podatke koji vas mogu osobno identificirati i ne mogu oštetiti vaše računalo, tablet ili mobilni telefon. Kolačići nam omogućuju upotrebu naše web stranice i pomažu nam da saznamo koje su informacije korisne posjetiteljima.

VIŠE INFORMACIJA

Nadamo se da vam je ovo razjasnilo stvari. Kao što je već spomenuto, ako postoji nešto što niste sigurni trebate li ili ne, obično je sigurnije da kolačiće ostavite omogućenima u slučaju da komuniciraju s jednom od značajki koje koristite na našoj web stranici. Međutim, ako vam trebaju dodatne informacije, možete nas kontaktirati na info@pab.hr.

OBAVIJEST

Korištenjem ove stranice pristajete na to da ova web stranica postavlja kolačiće na vaše računalo ili mobilni uređaj.